יתרונות וחסרונות – טיגון ללא שמן

רבים מאיתנו אוכלים מאכלים עמוסים ומלאים בשמן מידי יום. בין אם בארוחות ערב, ארוחות צהריים, צ'יפס, מאפים, גבינות וכו'…

כיום קיימות שיטות רבות להחלפת הטיגון בשמן כגון שמן דל קלוריות,  שמן מחומרים טבעיים הנחשב לבריא יותר, ואפילו טיגון ללא שמן, כאשר התוצאה היא ללא הבדל בטעם, אך בריאה בהרבה יותר!

אך לפני שאתם רצים לעבר המטבח, הכנו לפניכם כמה יתרונות וחסרונות בשיטת הטיגון ללא שמן.

 

טיגון ללא שמן? כדאי או לא?

מי מאיתנו לא אכל אי פעם מאכל מטוגן עתיר בשמן, ושאל את עצמו שאלות כגון למה אני אוכל את זה? אין דרך אחרת לאכול את זה מבלי שזה יהיה ספוג בשמן? האם זה מזיק לי או שזו סתם הרגשה? ועוד.

רובנו ודאי סבורים ויודעים כי אכילה מרובה של מאכלים מטוגנים מלאי שמן אינה בריאה כלל, ומזיקה לבריאות גופנו.

כיום קיימות שיטות שונות להכנת וטיגון אותם המאכלים ללא שימוש בשמן, כאשר הדרך הטובה ביותר הנה באמצעות סיר טיגון ללא שמן, המשתמש בטכניקה מיוחדת בעזרתה ניתן לקבל תוצאה זהה לחלוטין ללא שימוש בשמן.

אך עם זאת, האם קיימים חסרונות בטיגון ללא שמן, ומהם בדיוק היתרונות בכך?

 

כל יתרון מוסיף המון!

כפי שניתן להבין, לטיגון ללא שמן יתרון משמעותי הנובע מכמה סיבות:

להסביר על היתרונות של טיגון ללא שמן באמצעות סיר טיגון ללא שמן- משקל, בריאות, מחלות, טעם לוואי…

 

בריאות –

אכילת שמן, במיוחד שמן טיגון אינה בריאה לגופנו, ואף מזיקה לו. אכילה של שמן טיגון גורמת לעלייה בכמות השומן המזיק בדם וגורמת לעלייה במשקל ולעודפי שומן מיותרים.

על כן, טיגון ללא שמן בריא יותר ושומר על גופנו.

 

מחלות –

אכילת מאכלים המכילים שמן טיגון עלולה לגרום למחלות מסוכנות ביותר כגון מחלות לב ושבץ מוחי, כתוצאה מהצטברות השמן בדפנות כלי הדם השונים ויצירת לחץ והפרעות בזרימת הדם, ובמקרים חריגים אף לעצירת הגעת הדם למקומות ולגרימה של נזקים בלתי הפיכים.

לכן אכילת מאכלים שטוגנו ללא שמן בריאה בהרבה, ושומרת על בריאותנו ועל תוחלת חיינו.

 

טעם –

מלבד ההיבטים הרפואיים, טיגון ללא שמן גורם לחיזוק טעמו האמיתי של המאכלים, ומונע טעמי לוואי שנלווים לאוכל לאחר הטיגון בשמן.

 

בכל דבר יש חסרון…

החיסרון הבולט ביותר בטיגון ללא שמן הוא העובדה כי השמן מקנה לאוכל מראה מבריק ועסיסי במיוחד.

טיגון מאכלים בשמן מקנים נראות מיוחדת ומושכת תשומת לב לאוכלים, מפאת תכונתו המבריקה של השמן.

בנוסף, זמן הטיגון ללא שמן ארוך במקצת מזה של הטיגון בשמן.

 

 

אז מה כדאי בסופו של דבר?

לאחר מחשבה והעמקה, ניתן לומר ששימוש בסיר טיגון ללא שמן, נמצאת טובה בהרבה מאשר שימוש בטיגון עם שמן מכמה סיבות, כשהמהותית ביותר היא הסיבה הבריאותית, הרי מי מאיתנו לא רוצה להאריך חיים?

בתאבון!

 

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
נתחי בשר
אוכל
יתרונות וחסרונות – טיגון ללא שמן

רבים מאיתנו אוכלים מאכלים עמוסים ומלאים בשמן מידי יום. בין אם בארוחות ערב, ארוחות צהריים, צ'יפס, מאפים, גבינות וכו'… כיום קיימות שיטות רבות להחלפת הטיגון בשמן כגון שמן דל קלוריות, 

ברביקיו
אוכל
התפתחות גריל הגז בחברה ישראלית

החברה הישראלית תמיד נתפסה בתור כזו שאוהבת לצלות בשר, אבל רק בשנים האחרונות חדר לחיינו גריל הגז עם כל היתרונות שלו. אז למה זה קרה ומה צופן העתיד? הנה כמה